Je tu jaro, konečně, a s jarem přichází i údržba venkovních teras a zahradního nábytku, které po zimě potřebují určitou péči.

Sezónní sleva na vybrané produkty k údržbě.


Pro ty, kterým vadí zašedlý povrch nabízím malou ukázku jak povrch oživit a alespoň částečně vrátit jejich původní barvu a vzhled.

Nejprve je potřeba terasu nahrubo uklidit od nečistot, hlavně drobných kamínků. Pokud se na dřevěném povrchu vyskytuje mech nebo zelený povlak, obvykle ve stinných místech, doporučuji nejprve použít odstraňovač mechu a řas Osmo. Tento přípravek odstraňuje zelený povlak i zdí a kamene.

Po vyčištění povrchu plochu opláchneme proudem vody, tak aby se i dřevo lehce vodou nasytilo. Jde o to, aby pak nanesený čistící roztok hned nezaschnul a mohl tak reagovat co nejvíce. Pozor - nepracuje za vysokých venkovních teplot a přímého slunečního svitu. Pokud máte větší plochu, pracujte po menších úsecích.  Na ještě vlhkou plochu naneste čistící prostředek buď v podobě gelu Osmo nebo tekutého čističe Bona. Nechte působit dle návodu a stupně znečištění a povrch pořádně vykartáčujte. Za vlhka pěnu spláchněte nejlépe tlakovou vodou směrem dál od fasády domu a rostlin. U tlakového mytí používejte širší rozprašovač, bodový může u měkčích dřevin vytrhnou třísku nebo úplně měkké vlákno otryskat.

Poškození je pak nevratné.

Dřevěnou terasu nechte do druhého dne oschnout a můžete ji znovu napustit terasovým olejem Bona nebo Osmo v bezbarvém nebo tónovaném provedení. Doporučuji použít olej s pigmentem, ten v povrchu zůstane déle, ale jde jen o optiku, dřevo zůstává i po neutrálním oleji ošetřeno.

Video Bona Decking Systém

https://www.youtube.com/watch?v=q4rZ5uBTbYc

Pro údržbu venkovního dřevěného nábytku mohu nabídnout čistič v rozprašovači Bona na zahradní nábytek.

Tak hodně štěstí  a využijte na tyto švédské výrobky sezónní  slevy až 37% . Akce platí do 31.8.2019.

Údržba venkovních teras
Údržba venkovních teras
Údržba venkovních teras
Údržba venkovních teras